Szextanácsok az önkielégítéshez

0
Szextanácsok az önkielégítéshez
A nemi érés természetes fázisa, hogy a test egyszer csak leadja a maga szexuális jelzéseit, felhevül, bizsereg, és nem telik bele sok idő, a gondolati izgalmakat gyakorlati próbálkozások követik, a test pedig önkielégítés formájában engedi szabadjára hirtelen felgyülemlett szexuális vágyait.

A maszturbálás nem más, mint kézzel, segédeszközzel vagy fantáziálgatással való szexuális önkényeztetés, ami sok esetben orgazmushoz vezet, olykor azonban csak a test felkészítését jelenti a közösülésre. Míg a fiúk/férfiak túlnyomó többségének nem okoz problémát az önörömszerzés, addig a nő számára a maszturbálás jóval összetettebb dolog, főleg ha az első alkalomról van szó. Első lépésben el kell jutni arra a pontra, hogy gondolatban tisztázza az önkielégítés utáni vágyat, hogy egyáltalán megérintse saját testét, és csak ezután jöhetnek a kísérletezgetések, a legkülönfélébb technikák.

A fiatalkori maszturbálás elsajátítása az egészséges és beteljesült nemi élet szempontjából kiemelkedő fontosságú. Bizonyított tény, az a nő, aki nemi érése során nem fedezte fel saját testének örömforrásait, aki tabuként és bűnként élte meg az önkielégítést, a későbbiekben jó eséllyel marad felnőttként is szexuálisan kielégületlen. Nem hiába, szexuális és párkapcsolati terápiákon szakértők pont azt igyekeznek megtanítani a nőknek, a maszturbálás elsajátításával tudatára ébredhetnek saját szexualitásuknak – megtéve ezzel az első sikeres lépést az örömteli nemi élethez. Az önkielégítés tehát nem hogy nem szégyen vagy bűn, egészséges és jótékony technika, amivel az ember megjutalmazza, kikapcsolja és – például menstruációs görcsök esetén – ellazítja saját testét – akár párban él, akár egyedül.

Az alapok

Nagyon sok lány/nő számára szükséges egy kis bátorítás ahhoz, hogy testét megérintse, hogy gondolatban is átadja magát a kellemes érzésnek. Szakértők szerint azok, akiknek nehezen megy az első lépés megtétele, legelőször azt kell önmaguknak megválaszolniuk, miképp szeretnék, hogy testük szeretve legyen, egészen addig ugyanis, míg a nő maga se tudja, mit akar, vajon hogyan hozhatná partnere tudtára, mit szeretne az ágyban?

Az ideális lelki állapot eléréséhez elengedhetetlen a nyugodt, zavartalan környezet, ami mindenki esetében mást és mást jelent. Van, akinek egy kellemes habos fürdő, az illatos szappanozás, egy kellemes háttérzene segít az ellazulásban, mások egy pohár bortól, valamilyen erotikus irodalomtól vagy épp meditáció segítségével kerülnek megfelelő hangulatba. Akárhogy is alakítjuk a lazulást, amikor meztelen testünkhöz érünk, legyen szó a testápoló felhordásáról, a borotva óvatos vezetéséről, fájó izmaink masszírozásáról, gondolatban lépjünk túl ezen műveletek technikai egyszerűségén, és figyeljünk az érintésre, legyünk gyengédek, mozdulatainkat lassítsuk le, és próbáljuk tudatosítani magunkban, az örömszerzés ezeken az egészen egyszerű, hétköznapi dolgokon alapszik.

Lazítsunk!

Ha sikerült megteremteni a nyugodt alaphangulatot, vegyünk egy marék síkosítót vagy masszázsolajt, és kezdjük el masszírozni nemi szervünket! Fedezzük fel a csikló kitüremkedő kis gombját, tapogassuk végig a szeméremajkakat, nyomogassuk a gát és a popsinyílás területét, és pásztázzuk végig a csípő-és szeméremcsontunkat! Ha örömmel tölt el minket nemi szervünk külső felfedezése, próbáljuk ki, milyen az, ha egy vagy két ujjunkat a hüvelybe helyezzük – közben másik kezünket is vonjuk be a kényeztetésbe, amivel a csiklót vagy a melleket simogatjuk.

Miközben ujjunkkal a hüvely falát, felületét pásztázzuk, kezdjünk el játszani hüvelyizmainkkal. Feszítsük meg, mintha meg akarnánk szorítani ujjainkat, majd lazítsuk el újra. Ezt ismételjük meg, ahányszor csak tudjuk, és igyekezzünk ráébredni a hüvely erejére. Próbáljuk meg kitapogatni, hol lehet a misztikus G-pontunk, és körözzünk, mozgassuk ujjainkat ki-be. A technikát tovább fokozza, ha egy kis csípőmozgást is végzünk, és ujjaink helyett testünkkel végezzük el a mozgást. Mindeközben tudatosítsuk magunkban, annyi idő áll rendelkezésre, amennyire csak szükség van, ne sajnáljuk az időt a fantáziálgatásra sem, képzeljük el, ahogy a számunkra kedves férfi mozog testünkben, ahogy finoman – vagy éppen durván – hozzánk ér, minél inkább képesek vagyunk ugyanis átadni magunkat szexuális fantáziánknak, annál nagyobb eséllyel indul be a testünk.

Ahogy érezzük, egyre inkább felhevülünk, ne változtassunk a tempón, és ne hagyjuk abba az izgatást. Dörzsölhetjük a csiklót erőteljes stimulusokkal, aki azonban a finomabb, tompább érintésektől izgul fel, nyomkodja tenyerével a nemi területet. Mindenki tudja, a csikló csak a felszínen látszik egy aprócska pontnak, a mélyben az egész nemi szervet behálózó rendszerről van szó, ami a gát, a szeméremajkak és még a popsi területét is lefedi – így ne koncentráljunk csak a klitoriszra, masszírozzunk mindenütt, ahol jólesik. Engedjük, hogy az izgalmi szint szépen-lassan emelkedjen, az orgazmus pedig elöntse testünket. Ne keseredjünk el, ha első alkalmakkor nem sikerül eljutni a csúcsra, senki nem született az önkielégítés profizmusával, mint minden mást, ezt az új élményt is meg kell ismerni és szokni.

Gondolati kikapcs

Nagyon sok nő azért képtelen átadni magát az önkényeztetésnek, mert nem tudja kikapcsolni gondolatatit. A folyamatos agyalás, problémázás, a kétségek szinte teljességgel ellehetetlenítik a örömteli elmélyülést, éppen ezért, ha ilyen problémánk van, tanuljunk meg valamiféle relaxációs technikát, amivel gondolatainkat elcsöndesíthetjük, ha kell, kikapcsolhatjuk.

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      Potenciaweb
      Logo