Mit jelent a szex a férfiak számára? 5 sötét titok!

0
Mit jelent a szex a férfiak számára? 6 sötét titok!

Elég sok idegesítő és frusztrálóan együgyű tévhit kering azzal kapcsolatban, hogy a férfiak hogyan tekintenek a szexre. A legtöbbjük valami extrém szituáció megfigyelésén alapul, vagy azon, hogy egyszerű dolgoknak bonyolult magyarázatát keressük. A férfiak nem csak kielégülésre vágynak (ezt mindenki el tudja intézni amúgy saját magának…) Nem is csak a “hódítás” hajtja őket – szeretik azt hinni, hogy a nő, aki lefekszik vele, azért teszi ezt, mert akarja, nem pedig azért, mert akarata ellenére meg lett “hódítva” – és nem is biológiai szükségszerűség hajtja őket azért, hogy saját magukból annyi miniatűr képmást teremtsenek, amennyit akarnak. Szóval akkor miről is van itt szó? Mi az, ami a szex irányába hajtja a férfiakat, és mit jelent számukra az, amikor megtörténik a dolog?

A nemek közötti jobb megértés érdekében következzen pár piszkos titkok kiteregetése, vagyis néhány színfalak mögötti információ azzal kapcsolatban, hogy a férfiak hogyan éreznek a szexszel kapcsolatban.

Valójában nem MINDIG akarjuk a szexet!

Csak úgy gondoljuk, hogy mindig akarnunk kellene, és sajnos úgy tűnik, a nők is így hiszik. Egy férfinak nehéz nemet mondania a szexre, nem azért, mert “férfiatlannak” tartják az ilyen viselkedést, hanem mert a nők is azt hinnék ez esetben, hogy valami “nem stimmel” – pedig szó sincs ilyesmiről. A nőkhöz hasonlóan a férfiak is csak akkor akarják a szexet, ha valóban kívánják, viszont nagyon rosszul ítéljük meg azt, hogy most akarjuk, vagy nem akarjuk a szexet, mígnem elérkezik a szex utáni összebújás pillanata, ami az utóbbi esetben kínosnak bizonyulhat. Ezen még nem árt egy kicsit dolgozni.

Szex=önmegerősítés

Teli vagyunk kételyekkel egyfolytában. Próbálunk nem tudomást venni róla, visszataszító szokásainkkal próbáljuk leplezni, és alkalmanként még meg is próbáljuk azokat a rossz szokásainkat magunk mögött hagyni, amelyek miatt kellemetlen szájízzel gondolunk magunkra. A legtöbbször viszont próbáljuk a „nem vagyok elég jó” érzést ellökni magunktól, mert attól félünk, hogy a nők számára nem bizonyulunk vonzónak, csak akkor, ha teljes magabiztosságunkban pompázunk. És ez rossz érzés. Van egy pillanat viszont, amikor a belső, kritizáló hang elhallgat és hagyja, hogy a “felnőttek” beszéljenek. Ez az orgazmus pillanata, ami után nincs jobb, mint az imádott nő karjaiba omlani.

Tényleg a hatalomról szól

Nem feltétlenül rossz dolog, ha valamennyire erről szól – azt akarjuk, hogy a partnerünk egy tomboló, észveszejtő, saját nevét is elfelejtő jellegű extázis-óceánban ússzon és persze, azt akarjuk, hogy miattunk veszítse el az eszét – ettől függetlenül nyugodtan kijelenthetjük, hogy mindenki jól jár a végén, nem?

Azért csináljuk úgy, mintha nem érdekelne, mert érdekel

A férfiasság Szent Grálja a szexuális teljesítmény. Jobban számít, mint a sikerek, az atletikus testalkat és a humorérzék – ha nem vagyunk nagyon jók az ágyban, férfiként kudarcot vallottunk. A kudarc sokféleképpen elérheti az embert: túl gyorsan végzünk, vagy túl sokáig tart, túl durvák vagy túl finomak vagyunk, ha pedig túlságosan kimutatjuk az érzelmeinket, akkor a nő leveheti, hogy fülig szerelmesek vagyunk beléje és még el is ijeszthetjük a tapadásunkkal. A legszörnyűbb félelmünk az, hogy nem sikerül partnerünket a csúcsra eljuttatni.

Míg a nők egy részének elegendő a testi stimuláció is, sokak számára ez sokkal bonyolultabb és összetettebb dolog, amelyben benne van a biztonságérzet, saját maguk másnak való alávetése, a környezet – és még sorolhatnánk. A férfiak azt akarják, hogy a partnerük jól érezze magát és lehetőleg ne azt híresztelje a barátainak, hogy milyen borzasztóak voltunk az ágyban. Hatalmas nyomást jelenthet ez, amely miatt úgy dönthetünk, hogy úgy csinálunk, mintha nem érdekelne bennünket az egész és ez a szokásunkká válik – közben pedig nagyon mélyen, komolyan vesszük a dolgot.

Tényleg eléggé különbözőek vagyunk

Ez minden titkok titka, pont azért, mert igazából nem titok. Azt mindenki tudja, hogy, mint a nők megértéséhez, a férfiakhoz sincs tuti biztos képlet. Ha a férfit szexuális értelemben is meg akarják a nők érteni, csak egyet tehetnek: szexeljenek. Lehetőleg minél többször.

Ez az egyetlen módja annak, hogy biztosra menjenek.

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      Potenciaweb
      Logo