A Ginseng ami nem csak a potenciára jó

1
ginseng hatása

Híres kínai gyógynövény amit itt már 4000 éve használják, aminek jelentése “mindent gyógyító. A ginzeng az ernyősvirágzatúak rendjébe és az aráliafélék családjába tartozó nemzetség. Növeli az oxigénfelvételt, serkenti a keringést és a test vércukorszint szabályozó képességét is beállítja, segíthet növelni a fizikai és mentális teljesítményt. Adaptogén növény, melyet világszerte ismernek immunrendszer erősítő, agykapacitást növelő, szívet megóvó és stressz csökkentő hatásairól. A test azon részében kerül felhasználásra, ahol szükség van rá, ezért nevezik adaptogénnek.

Más nevei: kínai ginseng, ázsiai ginseng, amerikai ginseng, koreai ginseng, vörös ginseng. A növény gyökerét használják fel gyógyászati célokra ami legalább 4 éves. Leginkább azok használják, akik fáradtság, kiégettség, túlhajszoltság vagy stressz miatt betegednek meg. A sportolók is széleskörűen használják, mivel javítja a keringést az oxigénfelvétel és megkötés javításával, stimulálja a fizikai érzékelést és késlelteti a mentális és fizikai fáradtságot. Serkenti az inzulintermelést és csökkenti a vércukorszintet, így stabilizálja az energiaszintet.

A panax ginseng a következő tünetek kezelésére használatos: vírusos fertőzések, hepatitisz, herpesz. Ellenjavallata, hogy számos esetben függőséget okoz, főként depresszió, fáradtság, gyengeség, stressz és sugárfertőzés idején. “Univerzális gyógyszerként” erősíti az immunrendszert, a ginseng hosszú távú használata gátolhatja az öregedéssel együtt járó immunrendszer gyengülést, és védelmet nyújthat a fertőző megbetegedésekkel szemben, segít ellenállni a szabadgyökökkel szemben és csökkenti a stressz káros hatásait. A rákkal szemben is segíthet felvenni a küzdelmet. A sugárzás okozta károsodások ellen is védelmet nyújt, és magukra a sérült szervekre is gyógyító hatása van. A koleszterinszint csökkentésével és a jó koleszterin (HDL) növelésével a szívre is jó hatással van. A szívroham utáni talpra állást is segíti. Mivel közvetlen hatással van az agyra és annak működésére, az immunrendszer és a központi idegrendszer erősítése révén késlelteti a mentális és fizikai fáradtság kezdetét. Az ellenálló képességet úgy növeli, hogy a természetes “stressz hormonokat” egyensúlyban tartja.

Észak-Amerikában honos rokon fajt, az amerikai ginsenget (Panax quinquefolius) is felhasználják hasonló célra. A 18. században, Észak-Amerikában felfedezett amerikai ginzenget a Cherokee indián törzsek az életerő fokozására használták.

A szibériai ginseng más néven tajgagyökér (Eleutherococcus senticosus) hatása sok hasonlóságot mutat az ázsiai ginsengéhez, de botanikailag egy teljesen más növény, és a hatóanyag tartalma is eltérő. A volt Szovjetunióban az alkalmazása nagyon népszerű volt, ezért igen sokrétű vizsgálatoknak vetették alá a növényt, ami segített a extrém helyzetekben kifejtett fizikai és szellemi teljesítőképesség növelés terén.

A legjobb minőségű a panax és a koreai vörös ginseng. Mivel a ginseng segít egyensúlyba hozni a vércukorszintet, a cukorbetegek, különösen az inzulint használók konzultáljanak használata előtt kezelőorvosukat Ellenjavallata, hogy tartós használat esetén magas vérnyomást okozhat. Nem ajánlott azoknak, akiknek magas a vérnyomásuk, vagy szív-és érrendszeri panaszaik vannak. Terhesség és szoptatás ideje alatt nem ajánlott. Nem szabad láz, megfázás vagy influenza esetén szedni, a betegség utáni felépüléshez már viszont a ajánlják szedését. Csökkentheti a Warfarin (egy vérhígító gyógyszer) hatását, túlzott mennyiség fogyasztása esetén álmatlanságot, orrvérzést, fejfájást, idegességet, hasmenést, bőrkiütéseket és hányingert tapasztalhatunk

Ginseng kivonatot tartalmazó potencianövelők

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Potenciaweb
Logo