A fokhagyma ami serkenti a potenciát

1
Fokhagyma hatása

Elő és Közép Ázsiából származó kultúrnövény. Mint zöldség és fűszer nővény világszerte elterjedt, gyógyító tulajdonsági is ismertek. Jellegzetes szagát a kéntartalmú illó olajától kapja, amely igen erős fertőtlenítő hatású. A középkorban a szegények egyik fő gyógyszere lett: vele igyekeztek gyógyítani még a tífuszt és a kolerát is. Az első világháború idején a harctéri sebek elfertőződésének megakadályozására használták a levét.

Sikeresen küzd meg a baktériumokkal, a vírusokkal, a gombákkal és az élősködőkkel. Hatékony a candidiázis ellen, valamint alkalmas a galandférgek és más bélparaziták kiűzésére is, emellett fokozza az emésztőrendszer, az epe és a máj működését, fertőtleníti a bélrendszert Tisztítja a légutakat, nagy szerepe van a meghűléses betegségek gyógyításában. Az asztma, a köhögés, a szamárköhögés és a hörghurut esetén a nyálkahártya kevésbé ingerlékeny a tejben főtt fokhagyma hatására. A szív és érrendszeri megbetegedések ellen is jó, mivel csökkenti a magas vérnyomást, segít megelőzni az érelmeszesedést.

Megakadályozza a koleszterin, illetve a zsír lerakódását a vérben, valamint képes a már lerakódott masszát feloldani, valamint csökkenteni a vér koleszterinszintjét. Gátolja a vérlemezkék összetapadását, s fokozza a véralvadás során keletkező fibrin oldását.

Egy friss vizsgálat szerint a nyers fokhagyma vagy a fokhagyma olaj éhgyomorra történő fogyasztása hasmenést, hányást, gyomorégést okozhat. Kutatások bizonyítják azt is, hogy a savas reflux kialakulásának is megnő az esélye, ha ilyen formában fogyasztjuk a fokhagymát.

Fokhagyma kivonatot tartalmazó potencianövelők

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      Potenciaweb
      Logo