A dohányzás és az impotencia kapcsolata

0
dohányzás és az impotencia

Egy nem rég megjelent angol kutatás szerint azok a férfiak, akik egy doboz vagy több cigarettát szívnak el naponta, legalább 40%-al nagyobb eséllyel alakulnak ki merevedési gondok mint a nemdohányzóknál.

A kutatók, 18-60 év közötti férfiak adatainak feldolgozásával juttattak erre az eredményre. Angliában a megkérdezett tízből két férfi vallotta be, hogy az elmúlt év során volt átmeneti merevedési zavara. A válaszadók több mint negyede rendszeresen dohányzott és legalább egy doboznyi cigarettát szívott el naponta.

A vizsgálatokból világosan kiderült, hogy a merevedési gondok kialakulása egyenesen aranyos a naponta elszívott cigaretták számával. Azok a férfiak akik egy doboz cigarettát szívnak el minden nap, 25%-al nagyobb eséllyel alakul ki náluk az impotencia. Akik ennél is nagyobb mennyiséget szívnak el ez az érték meghaladja a 35%-ot. Az idősebb férfi korosztály, és a szív és érrendszeri betegségekben szenvedő dohányosoknál az impotencia veszélye nagyon magas.

A magyar férfiak helyzete se jó, hiszen több mint 35%-uk napi rendszerességgel dohányzik, így hát nem meglepő, hogy a 40 év feletti férfiak között magas számban fordul elő potencia zavar. Ez azt jelenti, hogy itthon akár 500 ezer férfinál is észlelhető az impotencia.

A dohányzás csökkenti a pénisz vérellátását, ezáltal okozhat merevedési zavart. Nem csak a libidóra hat negatívan a dohányzás, hanem csökkenti a férfiak nemzőképességét, és csökkenti a spermiumok számát is. Az angol kutatók szerint már fiatal korban fel kell hívni a férfiakat a dohányzás és az impotencia kapcsolatára.

A jó hírünk viszont az, hogy nálunk kaphatóak olyan természetes gyógynövény alapú potencianövelők amik nem csak a merevedésre vannak jótékony hatással, hanem az általános egészségi állapotra is.

Összefoglalva, tedd le a cigit vagy csökkentsd minimálisra ha hosszú távon egészséges szeretnél maradni és jó szexuális életed szeretnél élni.

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      Potenciaweb
      Logo